Waarderende interne audit in 3 coachgesprekken

Voor Kinderopvang De eerste stap in Wijchen verzorg ik al een aantal jaren de training Waarderende interne audits. Vaak ter voorbereiding van de volgende interne audit en om alle kennis van het auditteam weer op te frissen. Waarderend auditen is in mijn visie waarderende gespreksvoering die specifiek wordt ingezet tijdens interne audits in de kinderopvang.

Mijn oorspronkelijke training omvat elementen van Oplossingsgerichte gespreksvoering en Appreciative Inquiry (onderzoeken van dat wat je waardeert). Maar ook de Kunst van het Vragen stellen (o.a. van de Associatie voor Coaching) komt aan bod. Zowel de training als het coachtraject is verbonden met de Positieve Psychologie, het begrip Groeimindset en ‘Groeitaal’. Waarderend auditen is daardoor, meer dan een traditionele audit, gericht op het in gang zetten en ondersteunen van bloei en ontwikkeling. In eerste instantie bij de auditees en via hen ook bij de organisatie als geheel.

Brechtje Warringa is onlangs aangesteld als nieuwe kwaliteitsmedewerker bij De eerste stap. Zij was de eerste deelnemer aan het individuele traject. Hierbij zijn de thema’s van de training verwerkt in een individueel coachtraject van 3 gesprekken. Dat werkt natuurlijk heel anders. Er is immers geen trainingsgroep om samen mee te oefenen. Ik heb daarom praktijkopdrachten toegevoegd tussen de gesprekken door en korte reflectieverslagen, gevolgd door mijn feedback. Dit maakt het 1 op 1 coachtraject veel intensiever dan de groepstraining. Brechtje zegt er na afloop dit over:

Het meest waardevolle wat ik tijdens de training heb geleerd is dat Iedereen kan leren. Door vragen met een open, nieuwsgierige houding te stellen zet je mensen aan het denken. Door open vragen te stellen geef je collega’s tijdens een audit niet het gevoel dat ze het verkeerd doen, maar juist mee mogen denken hoe dingen wellicht beter, makkelijker of efficiënter kunnen. En hoewel ik de PDCA cirkel heel lastig vond heb ik door de rustige en duidelijke manier van uitleggen nu toch door hoe de cirkel werkt en hoe ik het toe kan passen in mijn werk. Een van de leukste dingen tijdens de training vond ik de korte inleidingen vooraf. Met een soort spelletje, (zoals met de foto’s) zette jij mij aan het denken. Een fijne manier om een training te starten! “