Vanaf 1 januari 2019  zijn kinderopvangorganisaties verplicht om pedagogisch medewerkers te coachen. De organisatie kan kiezen voor twee aparte functies voor pedagogisch coach en pedagogisch beleidsmedewerker of beide functies combineren.

Leidinggeven aan de coaches voegt een nieuwe dimensie toe aan de taken van de manager. Het is bekend dat mensen vooral leren van goede voorbeelden in hun omgeving. Daarmee is een coachende manier van leidinggeven een voorwaarde. Coachen brengt medewerkers naar de leer-zone en zet hen in de leerstand. Hoe meer mensen in de leerstand staan, hoe meer vooruitgang ze boeken op hun persoonlijke en professionele vaardigheden. Dit geldt zowel voor de pedagogisch medewerker als voor de coaches zelf. Coaching zet de ontwikkeling van de organisatie op een positieve manier in gang. De organisatie als geheel wordt steeds beter. Dit is van invloed op de werkcultuur binnen de organisatie en het ondersteunt de coaches in hun contact met de pedagogisch medewerkers. Dat wat je als leidinggevende laat zien heeft meer invloed dan dat wat er in de taakomschrijving van de nieuwe coaches staat. Dus, wat laat je zien?

Ik ben een ervaren coach en ken de kinderopvangsector. Die kennis en ervaring zet ik graag in, in de vorm van individuele supervisie voor leidinggevenden en begeleiding van kleine intervisiegroepen voor coaches. Op deze manier begeleid ik momenteel een aantal kleine kindercentra.

Mogelijke onderwerpen:

  • wat is coachend leidinggeven
  • eigen coachvaardigheden en stijl van leidinggeven
  • schakelen tussen sturen en coachen
  • hoe krijg je mensen in de leerstand?
  • lerende vragen stellen en aandacht voor een leerrijke werkomgeving
  • pedagogisch beleid integreren in het coachen van medewerkers
  • afspraken en aanspreken op afspraken
  • motiverende gespreksvoering
  • sturen zonder de baas te spelen en kracht zonder macht
  • samenwerking met de pedagogische coach

Maak eerst eens een vrijblijvende afspraak voor een oriënterend gesprek om uw eigen vragen te bespreken. We kijken dan samen wat voor uw organisatie de beste mogelijkheden biedt, individuele gesprekken of intervisie in een kleine groep. Intervisie kan ook voor kleine organisaties, ik kijk dan naar combinaties met andere kleinere organisaties.

Uiteraard is er ook de mogelijkheid om online te werken: telefonisch, per mail of via Skype / Zoom of Teams of een combinatie van face to face en online coaching. Klik hier voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

management

© Copyright 2021 - Bureau Ans Vermeulen - Fotografie: Jan Snel - Website: Paula Vermeulen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien