Jettie van den Houdt over de wandelende schaalvraag

Onlangs liep Jettie van den Houdt, een van mijn collega’s van Zin in Werk, mijn ‘wandelende schaalvraag’. Dit is een workshop die online verkrijgbaar is, als onderdeel van een korte serie workshops over Persoonlijk leiderschap, via de website van Zin in Werk.

Dit is wat Jettie vertelt over haar ervaringen met de ‘wandelende schaalvraag’.

“Je wandelt jezelf letterlijk naar je doel langs een schaal van 1 tot 10. Je staat stil op de plekken waar je nu bent, waarheen je eerste stap je leidt en bij je einddoel. Dit is een hele handige en werkende tool als je alles wat er in je hoofd speelt wilt ontrafelen.”

“Ten eerste wordt je gedwongen goed na te denken wat je haalbare doel eigenlijk is. Ik begon direct een groot doel op te schrijven dat 1,5 jaar duurt. Niet slim, begin maar met de volgende maand. Dat gaf mij direct enorm veel lucht. Tot de volgende maand kan ik overzien. De stappen die ik kan zetten zijn concreet, haalbaar, want dicht bij mij. Mijn vertrouwen dat ik het kan werd er door vergroot.”

“Ten tweede is het mooi dat je ook fysiek voelt wat de plekken met je doen. Op de plek waar ik nu ben voelde ik spanning in mijn buik en rond mijn hart. De stap die ik daarna maakte besloeg wel direct twee stappen vooruit. Ik vertrouw op mijn expertise en ervaringen en vond wel dat ik twee stappen kon zetten. Dat voelde vertrouwd. Op 10, de plek waar mijn doel is gehaald, voelde het positief spannend. De spanning die ik voel om daarna optimaal te presteren. Handige tool die schaalwandeling! Daarna ging ik vol vertrouwen werken aan een offerte met een programmavoorstel.”

Enthousiast geworden? Bezoek dan de website van Zin in Werk,  voor meer informatie over hoe je de workshopserie kunt aanschaffen: https://zininwerk.net/home/online-workshop/

Bergopwaarts