Samenwerking met 1HourCoaching in Balans

Afgelopen week heb ik een contract getekend met 1hour-onlinecoaching  van Etienne Verlaat. Bezoekers kunnen binnenkort op de site van 1hour-onlinecoaching kennismaken met deze vorm van dienstverlening. Mijn eerste bijdrage is het thema Balans werk-privé. Het volledige thema zal bestaan uit 7 modules. Mijn eerste module gaat over Energiemangement en is nu bijna af.

Het onderwerp Balans is in de afgelopen 10 jaar regelmatig onderwerp van gesprek geweest bij mij aan de coach-tafel. Het werken aan balans is voor veel mensen een levenslang thema. Wie in balans is, heeft een stabiele basis.

Het gaat bij balans niet alléén om het evenwicht tussen je werk en de rest van je leven. Het gaat ook over hoe je je innerlijke leven en je uiterlijke bestaan met elkaar in overeenstemming brengt. Het gaat over je leven binnenshuis en je leven in de buitenwereld en hoe die twee elkaar beïnvloeden. En bijvoorbeeld ook over hoe je in je werk soms de ondergeschikte en soms de ‘bovengeschikte’ en hoe je dat met elkaar gaat rijmen. En over het af en toe loslaten van je verantwoordelijkheid als volwassene ten gunste van meer speelsheid in jezelf. Zo blijf je in balans. Als je altijd geeft en nooit neemt, als je je altijd inspant en nooit ontspant, als je altijd in beweging bent en nooit rust, dan raak je uit balans. Het is de beweging die zorgt voor de balans.