Nieuw: STAP Ontwikkeladvies

Er is een nieuwe regeling van het Ministerie van SZW van kracht voor een Ontwikkeladvies. Deze subsidieregeling biedt een serie begeleidingsgesprekken ter waarde van € 700,00. De begeleiding wordt volledig vergoed voor mensen die maximaal een opleidingsniveau MBO-2 hebben. Je kunt hier bijvoorbeeld gebruik van maken als je nog niet goed weet of je een opleiding wilt gaan volgen en welke opleiding dan. Maar ook als je uitgebreider stil wilt staan bij je huidige loopbaan en uit wilt zoeken welke stappen je zou kunnen zetten voor een volgende fase. Neem via onderstaand formulier contact met me op of stuur me een mail dan kan ik je vertellen wat in jouw situatie mogelijk is. Als je aan de criteria voldoet, kunnen we direct van start.  

Droom je ook wel eens over ander werk, leuker werk?

Heb je een opleiding op maximaal MBO2 niveau gevolgd? En droom je wel eens van een andere baan? Werk dat je echt leuk vindt? Of heb je op dit moment geen betaald werk maar zou je dat wel willen? En weet je nog niet hoe je dat zou kunnen aanpakken?

In een aantal coachgesprekken kan ik je helpen om het antwoord te vinden op deze en andere vragen die met je werk te maken hebben. Als je hoogst genoten opleiding MBO2 niveau is, kan dat vanaf 1 april 2022 zelfs gratis! Met een subsidie van de overheid voor een zogenaamd STAP ontwikkel-adviestraject.

Wat is STAP ontwikkeladvies?

STAP staat voor STimulans Arbeidsmarkt Positie. Het is een subsidieregeling van de overheid om mensen te helpen die zich willen ontwikkelen om hun positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Voor de regeling wordt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een subsidiebedrag van 12 miljoen euro beschikbaar gesteld. De regeling is speciaal voor iedereen met maximaal een opleiding op MBO2 niveau. In een aantal gesprekken help ik je om uit te zoeken welke vervolgmogelijkheden er voor jou zijn. Wat kun je, wat wil je en welke mogelijkheden zijn er om daar te komen. De aanvraag van de subsidie wordt volledig door mij verzorgd. Eventueel kun je na afloop van deze gesprekken een volgende stap zetten op het gebied van scholing en opleiding, daarvoor kun je gebruik maken van een andere regeling van het Ministerie van SZW, het STAP opleidingsbudget.

Bij vorige regelingen was de subsidie in no-time op! Meld je daarom zo snel mogelijk en neem contact met mij op, bel me op 06-13776713 of vul het contactformulier in onderaan deze pagina.

Waarom stilstaan bij je ontwikkeling?

De wereld van werken en studeren, leren en ontwikkelen zijn steeds meer met elkaar verbonden. Daarom is het goed om regelmatig stil te staan bij je huidige beroep of baan. Hoe zou je je kunnen en willen ontwikkelen voor je werk in de toekomst? Heb je voldoende veerkracht om nieuwe ontwikkelingen aan te gaan? En hoe gaat het met je zin in werk? Geeft je werk je voldoening? Of wil je onderzoeken wat je écht wil? Een aantal coachgesprekken kan je een eind op weg helpen.

Eén gesprek , 50 minuten, € 50.

Soms moet je stilstaan om het juiste spoor weer te vinden. En soms is dan een gesprek voldoende. In 50 minuten krijg je weer zicht op waar je nu staat, wat je veranderwensen zijn en op de eerste stappen om je doelen te realiseren. Kun je meteen uitproberen of coaching iets voor je is. Ik help je om weer inzicht te krijgen in je mogelijkheden en je kansen op het gebied van werk en op de plaats van werk in je leven. Omdat ik je nog niet ken, wil ik je het liefst live ontmoeten maar online is natuurlijk ook mogelijk.

Voor ’50 minuten voor 50 euro’ kun je je hieronder met het contactformulier aanmelden. Je kunt me ook bellen (06-13776713) of mailen mail@ansvermeulen.nl .

Levensloop en Loopbaan: zelf regelen

Heb je een opleiding hoger dan MBO2 niveau? Je kunt dan uiteraard ook een eigen traject regelen, al dan niet in overleg met je werkgever. Misschien heb je op dit moment geen werk . Of je hebt wel werk maar je vraagt je af of je op de goede plek zit. Of je bent niet tevreden met je werk en wilt daar wat aan doen. Mijn uitgangspunt is dat leren van je leven en leren van je werk  hand in hand gaan. In coachgesprekken word je je meer bewust van die samenhang en leer je hoe je daarin kun sturen.

Een traject van 4 gesprekken van ongeveer een uur, inclusief een erkende loopbaanscan, kost € 450,- incl. btw. De loopbaanscan maak je online en bestaat uit een of meer van de volgende vier onderzoeken: kernwaarden, werkwaarden, competenties en beroepskeuze.

Voorbeelden van thema’s die tijdens de gesprekken aan de orde kunnen komen:

  • Leren van je levensverhaal
  • Balans werk-privé
  • Omgaan met stress en conflicten
  • Loopbaanbegeleiding
  • Onderzoeken van kernkwaliteiten
  • Zin-in-werk gesprekken
  • Effectief samenwerken en communiceren
  • Plannen en timemanagement
  • Zelfsturing en persoonlijk leiderschap
  • Verliesverwerking na ontslag, ziekte of scheiding

Contactformulierorganisaties

 

© Copyright 2021 - Bureau Ans Vermeulen - Fotografie: Jan Snel - Website: Paula Vermeulen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien