Als je plezier hebt in wat je doet presteer je vaak beter. Andersom werkt het ook: als je bereikt wat je voor ogen had, geeft dat voldoening. Daar krijg je energie van en het motiveert. Deze gedachte is de  motor bij ieder coachgesprek. Ik ga met je op zoek naar manieren waarop je plezier krijgt in het zelf op gang brengen van die motor.

Je kunt bij mij terecht voor coachgesprekken over je persoonlijke ontwikkeling en je levensloop of over je professionele ontwikkeling en je loopbaan. In de praktijk is het onderscheid niet altijd zo scherp. Mensen helpen om daarin een balans te vinden is wat bij mij de motor op gang brengt.
Ieder coachgesprek is een leertraject. Vanuit je vragen ga je op zoek naar oplossingen die bij jou passen. Je verlangen, je vaardigheid en je moed om te veranderen helpen je om in actie te komen en ander gedrag uit te proberen. Het is spannend om nieuwe dingen te proberen en om daarvoor zelf verantwoordelijk te zijn. Omdat het goed voelt om je eigen talent te omarmen.

 

Levensloopcoaching

levensloop

“Als je ophoudt met groeien, ben je oud” (man, 81 jaar).

Lees meer

Loopbaancoaching

loopbaan

“Plezier in je werk zorgt voor perfectie” (Aristoteles).

Werk is belangrijk

Werk is een van de factoren waaruit mensen voldoening halen. Een Chinees spreekwoord zegt: ‘het recept voor geluk bestaat uit iemand om van te houden, iets om op te hopen en iets om te doen’. Werk als ‘iets om te doen’ bepaalt voor een belangrijk deel of je plezier ervaart in je leven. Meestal ervaar je veel plezier als je de dingen kunt doen waar je goed in bent. Omgekeerd word je vaak juist goed in de dingen die je graag doet. Reden genoeg om te zorgen dat je met plezier werkt!

Als je werk geen plezier meer geeft

Veel mensen houden van hun vak. Maar ‘werk’ is meer dan je vak. Jammer genoeg worden mensen soms ongelukkig van de organisatie waar ze dat vak uitoefenen. Dat heeft soms met de organisatie te maken, maar vaak niet. Het gaat om de manier waarop je je op de werkplek ‘beweegt’,  hoe je communiceert en hoe je samenwerkt met je baas, met je collega’s en met  je klanten.

Weer fluitend naar je werk

In coachgesprekken kun je leren hoe je daarin zelf een actieve rol kunt vervullen, welke zaken je kunt veranderen in je werk en hoe je dat kunt aanpakken. Bijvoorbeeld om effectiever te communiceren of de samenwerking met collega’s leuker en productiever maken.
Het kan ook betekenen dat je afscheid wilt nemen van je huidige baan en een nieuwe stap wilt zetten in je loopbaan.
Bijna iedereen ervaart na een aantal coachgesprekken (opnieuw) hoe het is om weer fluitend naar het werk te gaan. En nog belangrijker: hoe je daar zelf in kunt sturen!

 

© Copyright 2021 - Bureau Ans Vermeulen - Fotografie: Jan Snel - Website: Paula Vermeulen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien