Als je plezier hebt in wat je doet presteer je vaak beter. Andersom werkt het ook: als je bereikt wat je voor ogen had, geeft dat voldoening. Daar krijg je energie van en het motiveert. Deze gedachte is de  motor bij ieder coachgesprek. Ik ga met je op zoek naar manieren waarop je plezier krijgt in het zelf op gang brengen van die motor.

Je kunt bij mij terecht voor coachgesprekken over je persoonlijke ontwikkeling en je levensloop of over je professionele ontwikkeling en je loopbaan. In de praktijk is het onderscheid niet altijd zo scherp. Mensen helpen om daarin een balans te vinden is wat bij mij de motor op gang brengt.
Ieder coachgesprek is een leertraject. Vanuit je vragen ga je op zoek naar oplossingen die bij jou passen. Je verlangen, je vaardigheid en je moed om te veranderen helpen je om in actie te komen en ander gedrag uit te proberen. Het is spannend om nieuwe dingen te proberen en om daarvoor zelf verantwoordelijk te zijn. Omdat het goed voelt om je eigen talent te omarmen.

 

Levensloopcoaching

levensloop

“Als je ophoudt met groeien, ben je oud” (man, 81 jaar).

Richt je op groei

Tijdens de coachgesprekken kijk je naar je toekomst en ontdek je waar nieuwe mogelijkheden liggen voor je persoonlijke groei. Je ontwikkelt je eigen kwaliteiten, soms ontdek je nieuw talent, en dat maakt je sterk. Je kunt leren van je leven, nieuwe kanten in jezelf ontdekken en die een kans geven. Als je weet dat je kunt kiezen, onder alle omstandigheden, ben je gericht op groei en ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten om de balans werk-privé in je leven te verbeteren, bepaalde talenten meer te ontwikkelen, beter voor jezelf op te komen of je relaties met de mensen om je heen te verbeteren.

Een nieuwe koers?

Sommige gebeurtenissen of ervaringen hebben grote invloed op je leven. Bijvoorbeeld de overgang naar een nieuwe levensfase zoals ouderschap, menopauze of pensioen. Of verlies, van je gezondheid, van je werk of van je partner. En soms wil je gewoon zelf een andere weg inslaan, maar je weet niet waar je zult beginnen of hoe je dat zult aanpakken. Coachgesprekken kunnen daarbij helpen. Om een pas op de plaats te maken, opnieuw je koers te bepalen en stappen te ondernemen naar een nieuwe toekomst.

Zingeving

Welke betekenis heeft de verandering in je leven? Wat leert het je? Wat is waardevol om vast te houden en wat kun je of wil je loslaten? Wat geeft energie en wat kost vooral energie? Hoe ga je om met de littekens die je hebt opgelopen in je leven? Hoe maak je gebruik van je levenservaring tot nu toe? Een van de manieren om naar dit soort vragen te kijken is vanuit (delen van) je levensverhaal. Je kunt je leven onderzoeken en vanuit het hier en nu nieuwe betekenis geven aan je leven als geheel.

Loopbaancoaching

loopbaan

“Plezier in je werk zorgt voor perfectie” (Aristoteles).

Lees meer

 

 

© Copyright 2021 - Bureau Ans Vermeulen - Fotografie: Jan Snel - Website: Paula Vermeulen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien