De ontwikkeling van mensen inspireert me en raakt me, steeds opnieuw. Dat is de rode draad in mijn werk en het nooit voltooide thema in mijn leven.

  • Bij de eerste Spel- en opvoedwinkel van Nederland, in de Indische buurt in Groningen, ligt de kiem van mijn professionele ontwikkeling. In het dagelijks contact met ouders over opvoeden heb ik leren luisteren en kijken en invoelen. Daar heb ik geleerd dat onderlinge betrokkenheid de ontwikkeling en groei van mensen ondersteunt. En dat denken en doen hand in hand moeten gaan om elkaar te versterken.
  • In de Kinderopvang heb ik in de afgelopen 30 jaar vooral mensen ontmoet die zich met hart en ziel inzetten voor een goede kwaliteit kinderopvang. Hier heb ik geleerd hoe je verlangen om iets te realiseren de wereld in beweging kan zetten. Hoe dat leidt tot meer werkplezier, wat vervolgens weer aanleiding vormt voor nieuwe verlangens, enzovoort. Mensen helpen om die cirkel van ontwikkeling in gang te zetten en in gang te houden is een van mijn grootste drijfveren geworden.
  • Ik werk o.a. graag voor en samen met: Kinderopvang WageningenSpelenderwijs Ede, Landelijk Pedagogenplatform Kindercentra , Nederlands Jeugdinstituut, GGD GHOR Nederland, Zin in werk Wageningen, Vyvoj Opleiden, Gemeente Wageningen, Scholengemeenschap Het Streek, Loes Dijker-therapie en coaching, Reconnact Wageningen, 1Hour Online Coachen,
  • Het begrip ‘sturen zonder de baas te spelen’  komt van Willem Verhoeven, de grondlegger van de Associatie voor Coaching. Met deze gedachte voel ik me verwant. Ik was al docent en pedagoog. Maar daarom werd ik coach. Coachen is in essentie sturen zonder de baas te spelen en stimuleren van zelfsturing.
  • Oplossingsgericht werken of Solution focused coachen inspireert me omdat het helpt bij het ontdekken van het verlangen dat mensen hebben. Het is het verlangen dat hen vleugels geeft. Het maakt zichtbaar wat iemand al kan. De kleinste kiem van de eigen oplossing is uiteindelijk sterker dan alle wijsheid van alle andere mensen bij elkaar.  Waarderend interviewen of Appirciative Inquiry is hiermee nauw verwant.

elkewerkelijkheid

© Copyright 2017 - Bureau Ans Vermeulen - Fotografie: Jan Snel - Website: Paula Vermeulen
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien